Çin: ABD, İkili İlişkileri Gelişme Yolundan Saptırdı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin hem kapsamlı zıtlaşmayı başlatan hem de stratejik rekabeti kışkırtan girişimlerinin, Çin-ABD ilişkilerini doğru gelişme yolundan saptırdığını kaydetti.

Wang Wenbin, günlük basın toplantısında, Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin dün Asya Topluluğu’nun New York'taki merkezinde yaptığı konuşmada, Çin-ABD ilişkilerinin son yıllarda bir iniş döneminde bulunmasının, iki ülkenin halklarına ve diğer ülkelere de büyük belirsizlikler getirdiğine dikkat çektiğini kaydetti. Wang Wenbin, sorunun ABD’nin Çin’i, dünyayı ve kendisini yanlış anlamasından kaynaklandığını belirtti.

Wang Wenbin, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in, Çin ve ABD’nin iyi geçinmesinin doğru yolu hakkında net bir cevap verdiğini, yani iki ülkenin karşılıklı saygı göstermesi, barış içinde bir arada bulunması, işbirliği ve ortak kazanca yönelmesi gerektiğini vurguladığını hatırlattı.

Wang, söz konusu üç ilkenin, Çin-ABD ilişkilerinin yarım yüzyıldan fazla bir süredir iniş çıkışlarının incelenmesinden elden edilen önemli bir netice ve aynı zamanda bu çağda büyük ülkelerin barış içinde bir arada yaşamanın doğru yolu olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.