Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Zeytin Dalı Harekatı Metina berlin milli savunma bakanlığı ırak Çetin Düz Kimdir Koronavirüs Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev terörist

Çin ARJ21 Model Orta Mesafeli Yolcu Uçağını Test Etti

Çin’in geliştirdiği ilk turbo fanlı orta mesafeli yolcu uçağı ARJ21, bu yıl iki test uçuşu daha gerçekleştirdi. Bu ARJ21 projesinin büyük ilerleme kaydettiği anlamına geliyor. Çin Ticari Uçak Şirketi (COMAC) tarafından yapılan açıklamada, söz konusu sivil uçak projesinin sorunsuz biçimde ilerlediği ve iki uçağın yoğun test ve ticari operasyon için teslim edildiği bildirildi. 


 
İki uçağın test uçuşu geçen cumartesi günü gerçekleştirildi. 103 numaralı uçak optimum tasarım görevlerine odaklandı. Bu test, COMAC’ın sürekli iyileşmekte olan uçağın performansını doğrulaması için son derece önem taşıyor. Öte yandan 131 numaralı uçağın test uçuşu ilk uçuş anlamına geliyor. Bu uçak test uçuşundan sonra Chengdu Havayolları’na teslim edilecek. 
 
Çin’de geliştirilen ticari uçakların öncüsü olan ARJ21, Haziran 2016’da ticari hizmete başladı. Bugüne dek Çin Ticari Uçak Şirketi toplam 23 ARJ21 uçak teslim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.