Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları

Çin, Başkenti Doğu Kudüs Olan Bir Filistin Devletine Destek Verdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve bu kararı kınayan bir tasarının BM Genel Kurulunca kabul edilmesinin ardından BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden Çin Halk Cumhuriyeti, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin kurulmasına destek ifade etti.

Pekin’i ziyaret eden resmi bir Filistin heyeti ile görüşen Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ülkesinin 1967 sınırlarını temel alan ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin kurulmasına desteğini teyid etti.

Filistin meydasına göre, Wang Yi, ayrıca Filistin sorununun çözülmeden Ortadoğu’da barış sağlanması mümkün olmayacağını da söyledi.

Bu arada, heyette yer alan  Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu üyesi Ahmet Mecdelani ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın dış politika danışmanı Nebil Şaath,  Wang Yi’den Ortadoğu barış sürecinde daha büyük bir rol oynamasını istediler.

Haberde, Donald Trump’ın tek taraflı Kudüs kararına sert tepki gösteren Filistinlilerin, ihtilafta tek arabulucu olan ABD’nin artık o rol oynamayacağını söyledikleri anımsatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.