Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise elazığ palandöken terör Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mısır fatih terim doğalgaz

Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı 542’ye Ulaştı

Çin’de bilimsel ve teknik inovasyon için sağlanan finansman desteğinin sürekli olarak arttığı bildirildi. Sanayi ve Bilişim Bakan Yardımcısı Wu Zhaohui, Çin’de bilimsel ve teknik inovasyon için sağlanan finansman desteğinin hem miktarının hem de etkinliğinin sürekli olarak arttığını söyledi. 



Sağlanan finansman desteği sayesinde Çin’in küresel inovasyon endeksinde 11. sıraya yükseldiğini belirten Wu, “Haziran ayı itibarıyla, Shen Zhen ve Shanghai menkul kıymetler borsalarının bilim ve inovasyon bölümlerinde faaliyet gösteren şirketlerin sayısı 542’ye ulaştı. Toplam borsa değeri ise 6.72 trilyon yuan oldu. Sadece Beijing Menkul Kıymetler Borsası’nda faaliyet gösteren bilim ve teknoloji şirketlerinin sayısı 204’e ulaştı. Bu şirketlerin toplam borsa değeri ise 266 milyar 800 milyon yuan” dedi. 

Wu, önümüzdeki dönemde bilim ve teknoloji sistemlerinde reformun derinleştirileceğini, bilim ve teknoloji çalışmalarına sağlanan finansman hizmet sisteminin geliştirileceğini ve bu sayede bilim, teknoloji, endüstri ve finansman arasında olumlu bir döngünün güçlendirileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.