Öne Çıkanlar Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ito bitlis milli savunma bakanlığı ukrayna Evlenme Lucky Charms FLOmum marka yüzü Çetin Düz Kimdir İstanbulun sokak lezzetleri

Çin'de Katlanabilir Telefonların Satışı 2022'de Yüzde 144,4 Arttı

Katlanabilir telefonların Çin piyasasında satışı 2022 yılında bir tür patlama yaparak bir önceki yıla kıyasla yüzde 144,4 oranında arttı. Bu artış, bu ülkede sıradan cep telefonlarının satışında görülen artışın çok ötesinde.



Bu türden katlanabilir telefonların satış hacmi, üst üste dokuzuncu yıl artış göstererek, geçtiğimiz yıl 2,83 milyon birime ulaştı. İlgili sektöre yönelik araştırma yapan kurumların raporlarına göre bu yılki olağanüstü artış, hem belli başlı markaların artan yatırımlarından hem de ülkedeki teknolojik gelişmeden kaynaklanmakta.

Bu alanda boy gösteren en büyük yedi markanın hepsinin de satışları bir önceki yıla kıyasla yükselmiş durumda. Pazarın en büyüğü Huawei, yıl bazında yüzde 132'lik artış ve 2022 yılında sattığı 1,44 milyon birimle başı çekiyor. Oppo ve Xiaomi ise, sırasıyla yıl bazında yüzde 453 ve 112 oranında satış artışı gösteriyor.

Öte yandan sektöre ilişkin bir rapor katlanabilir telefon piyasasının gelişmeyi sürdüreceğini; çünkü bu tür ürünlerin gittikçe ucuzladığını ve daha çok kullanılır olduğunu belirtiyor. 2022 yılında bu telefonların yüzde 69 kadarı, 5 bin yuan (yaklaşık 742 dolar) ile 9 bin 999 yuan fiyat aralığında satışa sunuldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.