Öne Çıkanlar Hakkari doğalgaz malatya Hadise HAİNCE Russia Hadis haksız tahrik indirimi buca DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu akdeniz üniversitesi abd

Çin'de Kentliler Temmuz Ayında Raylı Sistemle Seyahati Tercih Ettiler

Şehir içi dolaşımlarını Çin kentlerinin raylı sistem ağlarından yararlanarak yapan yolcu hacmi, resmi verilere göre, bu yılın temmuz ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 36,4 oranında arttı. 



Ulaştırma Bakanlığının verileri, geçtiğimiz ay içinde Çin'in 54 kentinde o kentin raylı sistemi ile gerçekleştirilen yolculuk sayısının toplam 2,66 milyar olduğunu ve bunun da aylık bazda yüzde 9,2 oranında bir artışa tekabül ettiğini gösteriyor. Yine aynı bakanlıktan kaynaklanan bir başka veri de, bu sayının, büyük kısmı pandemi öncesinde geçen 2019 yılının aylık ortalamasını yüzde 33,8 kadar aşmış bulunduğuna işaret ediyor.

Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı, içinde bulunduğumuz yılın temmuz ayı sonu itibarıyla Çin kentlerinin trafiğinde işlemekte olan kent içi raylı sistemi şebekesinin toplam uzunluğunun 9 bin 743,5 kilometre olduğunu bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.