Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone çin Afrin Gürer istanbul büyükşehir belediyesi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Çin'den ABD Gemisinin Çin Açıklarına Girmesine Sert Tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, herhangi bir ülkenin Güney Çin Denizi'nde "seyrüsefer serbestisi" bahanesiyle Çin'in egemenliği ve ulusal güvenliğine tehdit oluşturan eylemlerde bulunmasına kararlılıkla karşı çıkıldığı belirtildi.


ABD Donanması'na ait Giffords kodlu savaş gemisi 20 Kasım'da Çin hükümetinden izin almadan Nansha Adaları'nın yer aldığı deniz sahasına açıldı. 21 Kasım'da ise Wayne E. Meyer adlı destroyer gemisi Xisha Adaları açıklarına izinsiz girdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang dün Beijing'de düzenlenen basın toplantısında, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun Güney Muharebe Bölgesi'nde yasalar gereği söz konusu iki Amerikan gemisinin takip ve müşahede altına alındığını, gereken doğrulamalar yapıldıktan sonra da iki gemiye ikaz verildiği bildirdi.

Geng Shuang "ABD'nin eylemleri, Çin'in egemenliği ve ulusal güvenliğine ciddi zarar vermekte ve Güney Çin Denizi'nde barış ile istikrarı sabote etmektedir. Biz buna kararlılıkla karşı çıkıyoruz. Bu konuda ABD nezdinde ciddi girişimlerde bulunduk ve olaya sert şekilde karşı çıktığımızı ifade ettik. " diye konuştu.

ABD'ye söz konusu girişimlerini derhal durdurması, bölgenin barışı ve huzurunu baltalayan eylemlerden uzak durması çağrısında bulunduklarını aktaran Geng, Çin'in ulusal egemenliği ile Güney Çin Denizi'nde barış ve istikrarı korumak için gereken önlemleri alacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.