Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

Çin Dışişleri’nden Bachelet’in Ziyaretini Eleştiren ABD’ye Tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet’in Çin ziyaretini kabul etmesinin yanlış bir davranış olarak nitelendirmesine tepki gösterdi.



 ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Çin’in BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet’in Xinjiang’daki insan hakları durumu hakkında kapsamlı, bağımsız ve serbest bir değerlendirme yapmasına izin vermeyeceğine inandığı ve Bachelet’in bu durumda Çin ziyaretini kabul etmesinin yanlış bir davranış olduğu iddiasında bulundu.

 Sözcü Wang, dünkü günlük basın toplantısında, Çin’in BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri ile sınırlı kalmayıp dünya ülkelerinin çeşitli çevrelerinden şahısların Xinjiang’ı ziyaret ederek bizzat gerçek Xinjiang’ı tanımalarını olumlu karşıladığını kaydetti.

 Çinli sözcü, “Aynı zamanda suçluluk karinesine dayalı sözde ‘soruşturma’ya da karşı çıkıyoruz. Bu tutumumuz her zaman olduğu gibi tutarlıdır. Bunun aksine, yüksek komiserin Çin ziyareti konusunda değişken olan ABD, başlangıçta BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri’nin Xinjiang’ı ziyaretini isterken şu an bu ziyarete şiddetle karşı çıkıyor. Bu kadar değişken olmanın nedeni yalanları örtbas etmek için daha çok yalan üretmek zorunda olmalarıdır” dedi.

 Wang, Xinjiang’da “soykırım ve zorla çalıştırma” ile ilgili yalanların uluslararası toplum tarafından keşfedilmesinden endişe duyan ABD’nin bu nedenle hiç çekinmeden uluslararası toplumu yanlış yönlendiren ve Çin’i karalayan daha fazla yalan uydurduğuna dikkat çekti.

 Sözcü, ancak ne kadar fazla yalan yayılırsa yayılsın, Xinjiang’daki toplumsal huzur ve refah ile halkın mutlu yaşamına ilişkin gerçeklerin örtbas edilemez olduğunu ve asıl ABD’nin insan hakları meselelerini siyasallaştırması ve araç olarak kullanmasının daha da açığa çıkarılacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.