Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi konser türk telekom çukurova belediyesi çukurova belediye başkanı soner çetin ANTALYA atatürk

Çin, Ekonomiyi Canlandırmak İçin 140 Milyar Yuanlık Vergi İndirimi Yapacak

Çin Hükümeti, ekonomiyi canlandırmak için bir dizi yeni önlemi uygulamaya koyacak. Buna göre, ekonomi üzerindeki baskı artmakta olduğundan ve bunun da pek çok ekonomik faaliyet açısından sorun yaratmasından ötürü bazı önlemler aracılığıyla canlandırıcı etki yaratmak gerekiyor. 



Sıfır Kovid-19 hedefi doğrultusunda alınan önlemler nedeniyle işletmelere destek olma kararı alan hükümet, çok sayıda sektöre vergi kredisi sağlayacak ve yıllık 140 milyar yuanı (19,78 milyar avro) aşkın miktarda daha vergi indirerek toplam vergi indirimini 2 bin 640 milyar yuana taşıyacak.

Çin, bazı özel araç alımında tahsil edilen ve toplamı 60 milyar yuan tutan harçların da tahsilinden, resmi medyanın bildirdiğine göre, vazgeçecek. Ayrıca küçük ve orta boy işletmeler, özellikle etkilenen kişi, şirket ve bazı sektörlerin sigorta ve emeklilik primlerinin tahsilini yılsonuna erteleyecek.

Öte yandan bankalar da bazı kredilerin geri ödemelerinde ek süreler tanıyacak. Bunlar arasında otomobil alımları için alınan krediler ve tüketici kredileri de var. Hükümet, ekonominin hareketliliğe kavuşturulmasına yönelik önlemler bağlamında, ulusal ve uluslararası uçuşların sıklaştırılması konusunda da söz verdi. Esasen daha nisan ayında, sanayi sektörüne ve Kovid-19 salgınının etkilediği küçük işletmelere, yatırımı teşvik etmek ve altyapı inşasını hızlandırmak için yardım ve önlem paketleri açıklamıştı.

Anahtar Kelimeler:
çinVergiKovid19
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.