Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Metina milli savunma bakanlığı ırak Çetin Düz Kimdir Koronavirüs Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev berlin terörist ito

Çin, Elektronik Sigaraya Yüzde 36 Vergi Koyacak

Ülkenin Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, Çin’in elektronik sigaralara (e-sigaralar) 1 Kasım 2022’den itibaren tüketim vergisi uygulayacağını duyurdu. Gümrük ve Devlet Vergi İdaresi Genel İdaresi ile ortaklaşa yayınlanan bir açıklamada, e-sigara üretimi ve ithalatı için vergi oranı yüzde 36, toptan satış için yüzde 11 olarak belirlendi.



Açıklamaya göre kara, tüketim vergisi sistemini iyileştirmeyi ve sağlıklı tüketimi teşvik etme rolünü daha iyi oynamayı hedefliyor. Çin, e-sigaralar üzerindeki denetimi güçlendirmek için bu yılın başlarında sektör için e-sigara üretimi, toptan ve perakende işletmeler için lisans yönetimi uygulayan ve okulların yakınında e-sigara satış noktaları kurmayı yasaklayan bir düzenleme de yayımlamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.