Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Çin ile Nikaragua, Serbest Ticaret Anlaşması İmzaladı

Çin ile Nikaragua, bugün bir serbest ticaret anlaşması imzaladı. Böylece, Çin 21. serbest ticaret anlaşmasını yaparken, Nikaragua ise Çin’in 28. serbest ticaret ortağı oldu. Ayrıca Nikaragua, (Şili, Peru, Kosta Rika ve Ekvador’dan sonra) Çin’in Latin Amerika’daki beşinci serbest ticaret ortağı oldu.



Çin ile Nikaragua arasındaki serbest ticaret anlaşması müzakereleri geçen yılın temmuz ayında başladı. Çin Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ekonomik ve Ticari İlişkiler Departmanı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, anlaşmada sınır ötesi hizmet ticareti ve yatırım alanlarının açılmasına yönelik olarak negatif liste yöntemi kullanılacak.

Serbest ticaret anlaşması kapsamında, iki ülkenin toplam ürünlerinin yüzde 95’inden fazlası için gümrük tarifesi sıfır olacak. Bu ürünler arasında, Çin menşeli otomobil, motosiklet, pil, fotovoltaik üniteler, konfeksiyon ve tekstil ürünleri; Nikaragua menşeli dana eti, karides, kahve, kakao ve diğer ürünler yer alacak. Serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesi için her iki ülkenin de kendi iç süreçlerini tamamlaması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.