Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

Çin, Kış Olimpiyatları İçin Tasarladığı Yeni Tramvayları Test Ediyor

Gelecek yıl yapılacak 2022 Kış Olimpiyatları’na hazırlanan Çin, etkinlik sırasında kullanılacak yeni tramvaylar tasarladı. Sinobo Grubu tarafından geliştirilen bu yeni tramvaylar, 2022 Kış Olimpik Oyunları için gelecek ziyaretçilere ulaşım hizmeti verecek. Söz konusu tramvay Kuzey Çin eyaleti Hebei’nin Zhangjiakou’dahi Chongli ilçesinde yer alan turistik Taizicheng tesisinde hizmete konacak olup önümüzdeki iki ay içinde işletmeye açılacak ve aralık ayından itibaren düzenli olarak çalışacak.



Beijing’in yaklaşık 200 kilometre kuzeybatısında bulunan Chongli, önümüzdeki olimpik oyunlarda gerçekleşecek ski yarışlarının çoğuna ev sahipliği yapacak. Taizicheng tesisi ise Chongli'in yarış mevkiinin merkez bölgesinde yer alıyor. Tesisin çok yakınında olduğu Taizicheng Garı’ndan kalkan yüksek hızlı trenler yolcuları yaklaşık 50 dakikada Beijing’e götürebiliyor. Aktarma yapılacak tramvaylar ise madalya törenlerinin yapılacağı türden bazı olimpik kuruluşlara, alışveriş yapılacak caddelere, uluslararası bir sergi merkezine ve otellere ulaşımı sağlayacak.

Boyu 1,6 kilometre olan tramvay hattı olimpik tesisin değişik birimleri arasındaki kısa mesafeler için tasarlanmış. Güzergah önemli yerlerden geçiyor ve tramvay oralarda duruyor. Tramvay ray hattı üzerinde, projenin ilk aşamasında altı istasyon var; daha sonra başkalarının da oluşturulması öngörülüyor. 

Aralık ayından itibaren üç tramvay deneme işletmesine başlayacak. Bunların her birinin boyu 27 metre, eni 2,65 metre. Her biri 48 yolcu koltuğuna ve ski malzemelerini yerleştirme düzeneğine sahip. Öte yandan tramvaylar, Sinobo Group’a göre, saatte 70 kilometreye varabilen bir hızla yol almak ve toplam 150 yolcu taşımak üzere tasarlanmış bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.