Çin: NATO Ukrayna Krizinde Soğuk Savaş Zihniyetini Terk Etmeli

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, NATO’nun Ukrayna krizinde Soğuk Savaş zihniyetinden kurtularak dünya barışının korunmasına katkıda bulunması ve bölgedeki gerginliği tırmandırmaması gerektiğini belirtti. 

BM Güvenlik Konseyi’nin dün düzenlenen Ukrayna krizi konulu toplantısında söz alan Zhang Jun, Ukrayna krizinin NATO’nun doğuya genişleme politikasıyla yakından ilişkili olduğuna işaret ederek, "Mutlak güvenlik arayışı, siyasi dışlamalar ve belli bir tarafı çevreleme çabaları Avrupa'nın güvenlik açısından bulunduğu müşkül vaziyeti izah etmektedir. Bu zihniyet sürerse Avrupa ve hatta tüm dünya, daha büyük kargaşayla karşı karşıya kalacaktır." dedi.

Rusya ve Ukrayna’ya bir an önce ateşkes gerçekleştirme ve müzakerelere başlama çağrısında bulunan Çinli temsilci, ABD, AB ve NATO’ya da kapsamlı ve derin diyaloglar gerçekleştirmek üzere Moskova ile masaya oturma çağrısı yaptı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.