Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Afrin Halka arz bugünün gündem özeti atama dünya sağlık örgütü

Çin Otomobil Sektörünün Kârı, Yüzde 10 Artışla 217 Milyar Yuana Çıktı

Çin otomobil endüstrisinin açıkladığı verilere göre, bu yılın ilk yarısında sektör hem üretim hem ciro ve hem de kâr olarak sürekli bir büyüme kaydetti. Otomobil sektörünün endüstriyel değer artışı söz konusu dönemde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,1 oranında arttı. Çin Otomobil Üreticileri Birliği bu oranın, ülkenin imalat endüstrisinin bütünündeki büyümeden yüzde 8,9 oranında yüksek olduğunu vurguladı.



Öte yandan Birlik, sektör firmalarının toplam gelirlerinin, yıl bazında yüzde 13,1 oranında artarak 4,49 trilyon yuana (yaklaşık 625,45 milyar dolar) çıktığı bilgisini de paylaştı. Otomobil üreticilerinin kârları ise yine aynı dönemde, bir önceki yıla kıyasla yüzde 10,1 oranında artış göstererek 217,63 milyar yuana ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.