Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi palandöken terör Hadise elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

Çin-Vietnam Sınırında Yolcu Trafiği: 604 Bin Yolcu Geçişi Kaydedildi

Çin ile Vietnam arasındaki sınırda "Dostluk Geçidi" olarak da bilinen Youyi Geçidinde, resmi verilere göre yılın ilk yarısında yolcu gidiş ve gelişleri olarak 604 bin kişi kaydedildi. Bu sayı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 180 oranında bir artış ifade ediyor. Güney Çin'in Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde yer alan Youyi Geçidindeki sınır trafiği çerçevesinde yolcuların 30 bin kadarı seyahat grubuna ait turistlerden oluşuyor.



Yolcu trafiğindeki bu sürekli artış, öncelikle geleneksel bayram günlerindeki boş zamanlardan, Çin-Vietnam sınır bölgesinde  turizm sektöründeki patlamadan ve aynı zamanda da sınır kontrol işlemlerindeki hızlanmadan kaynaklanıyor. 

Youyi Geçidindeki sınır ötesi geçişlere ilişkin veriler, şu anda günde 4 bin yolcuyla ilgili geçiş işlemi gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor. Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte sınır ötesi gidiş geliş yapan seyahat gruplarının trafiğinde gözle görülür bir artış oldu. 

Yolcu akımıyla efektif biçimde baş edebilmek amacıyla Youyi Geçidinde proaktif bir gümrük beyanı ve ön kontrol mekanizması yürürlüğe konmuş bulunuyor. Öte yandan, yolcu trafiğinde akıcılık temin etmek bakımından geçiş işlemleriyle ilgili her türlü bilgilendirme ve danışma hizmetleri de kolaylaştırılmış durumda.

Anahtar Kelimeler:
çinVietnamYouyi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.