Çin, Yabancı Şirketler İçin Yeni Düzenlemelere Hazırlanıyor

Çin Kamu İlişkiler Derneği ve Çin Yabancı Sermayeli İşletmeler Derneği, Beijing’de bir basın toplantısını düzenledi. Çin Devlet Kalkınma ve Reform Komitesi ve Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yetkililer, 2022 yılında Çin’de ekonomik durum ve ekonomi politikalarıyla yabancı sermayeli işletmelerin önündeki fırsatlar hakkında Çin’de faaliyet gösteren yabancı sermayeli işletmelere bilgi verdi.



Çin Devlet Kalkınma ve Reform Komitesi ve Çin Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Hükümet Çalışma Raporu’na atıfta bulunarak, bu yıl ekonomi çalışmalarında istikrarlı büyümeyi en ön planda tutacaklarına, arz yönlü yapısal reform ve iç talepleri artırmayı etkin şekilde birleştireceklerine, böylece reel ekonomi gelişimine daha büyük destek sağlayacaklarına işaret etti.

Yetkililer, Çin’in merkezinde iç sirkülasyonun bulunduğu, iç ve dış sirkülasyonun birbirini ilerletmesine dayalı kalkınma modelini oluşturmayı hızlandıracaklarını, böylece dışa açılma konusunda yabancı sermayeli işletmelere daha fazla piyasa fırsatı getireceklerini kaydetti.

Toplantıya katılan yabancı sermayeli işletmeler, dış ortamın gittikçe karmaşık olduğu bir dönemde, Çin’in istikrarlı büyümede ısrarcı olup, kaliteli gelişmeye önem verdiğine işaret ederek, bunun yabancı sermayeli işletmelerin Çin’deki yatırım boyutunu artıracağını ve yabancı sermayeli işletmelerin Çin’deki gelişme güvenini güçlendireceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.