Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

Çin, Yangtse Deltası’nda Üçüncü Havalimanını İnşa Edecek

Yangtse Deltası bölgesindeki üçüncü havalimanı projesi Shanghai ile komşu eyalet Jiangsu’nun ortak projesi olarak hayata geçirilecek. Bu havalimanı, Çin’in ekonomik başkenti Shanghai’nin  Pudong ve Hongqiao’nun yanı sıra üçüncü havalimanı olacak. Söz konusu projenin Çin Hükümeti tarafından pek yakında onaylanması bekleniyor. 



Bu havalimanı Shanghai’nin 100 kilometre ötesindeki Nantong’da 670 bin metrekarelik bir arazi üzerine inşaa edilecek. Her iki pist dev uçakların inebileceği pistler olacak ve havalimanı her yıl 40 milyon yolcunun kabul edilmesine müsait olacak. Yeni havalimanı, Shanghai’nin iki ana havalimanının 2019’da pandemi döneminde 120 bin yolcuyla zorlanan kapasitesini rahatlatmayı hedefliyor. 

Shanghai Pudong havalimanı 2019 yılında küresel klasmanda dünyanın 8'inci havalimanı idi. Buna karşılık başkent Beijing'in Capital havalimanı ikinci sıradaydı. Shanghi'nin diğer havalimanı Hongqiao ise dünyanın 46'ncı sırasında yer alıyordu. Ancak Beijing'in ve Shanghai'nin havalimanları, kararlı ve kesin biçimde uygulanan sert COVID-19 kısıtlamaları yüzünden sıralamanın en önündeki konumlarını yitirip 2022 yılında dünyanın ilk on havalimanı içinde yer almadılar.

İçinde bulunduğumuz yıl kısıtlamaların  kaldırılması dolayısıyla, Çin havalimanlarında yeniden çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar kaydedilecek..Beijing havalimanının belirli bir süre içinde trafik yoğunluğu açısından Amerikan Atlanta Hartsfield-Jackson havalimanını geçerek dünyanın ilk sırasında yer alması beklenebilir. Öte yandan yeni bir yüksek hızlı tren hattının inşası için resmi onay bekleniyor. Bu demiryolu hattı Shanghai’yi, Jiangsu yoluyla Anhui eyaletine bağlayacak. 

Anahtar Kelimeler:
çinYangtse Deltası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.