Çin’de 6,5 Milyon Kişi Yüksek Lisans Diploması Aldı

Eğitim Bakanlığı, Çin’de son 10 yıllık dönemde 600 bin kişinin bir doktora programını bitirerek doktora edindiğini ve yine aynı dönemde 6,6 milyon lisansüstü diplomasının da sahibini bulduğunu açıkladı. Bakanlık bu olgunun, ülkenin kalkınması yolunda büyük bir yetenekli insan gücü desteği sağladığını da bildirdi.

 

Diploma İşlem Yönetimi ve Üniversite Sonrası Eğitim Bölümü Şefi Hong Dayong, düzenlenen bir basın konferansı sırasında, Çin’in üniversite diplomalarına ilişkin programların geliştirilmesine yönelik sürekli çabalarının yanı sıra mesleki diploma programlarına destek çabalarını da bu yıllar boyunca yoğunlaştırdığına işaret etti.

Mesleki bir master programı mezunları 2012 yılında toplam master derecesi sahiplerinin yüzde 35 kadarını oluştururken Hong, bu oranın 2021 yılında yüzde 58’e ulaştığını belirtti. Aynı 10 yıllık dönemde mesleki doktora sahiplerinin oranı da yüzde 5,8’den yüzde 9’a çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.