Çin’de 9 Ayda 7 Milyon 280 Bin Elektrikli Araç Satıldı

Çin’de ekim ayında otomobil üretimi ve satışında iki haneli büyüme devam etti. Çin Otomobil Üreticileri Birliği’nden bugün yapılan açıklamada, ekim ayında ülkenin birçok bölgesinde düzenlenen otomobil sergileri ve indirim kampanyalarının otomobil tüketimini teşvik ettiği belirtildi.



Çin Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan verilere göre, ekimde ülkenin otomobil üretimi yıllık bazda yüzde 11,1 artışla 2 milyon 891 bin, satışı da yıllık yüzde 13,8 artışla 2 milyon 853 bin olarak kayda geçti.

Toplam rakamlar arasında yeni enerjili araçların üretimi, yıllık yüzde 29,2 artışla 989 bine, satışı ise yüzde 33,5 artışla 956 bine ulaştığı kaydedildi. Veriler ayrıca ocak-ekim döneminde yeni enerjili araçların üretiminin yıllık yüzde 33,9 artışla 7 milyon 352 bine, satışının yüzde 37,8 artışla 7 milyon 280 bine çıktığını gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.