Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi Zeytin Dalı Harekatı dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi duman obezite covid19 salgını Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet

Çin’de Hizmet Sektörünün Büyüklüğü 33 Trilyon Yuana Ulaştı

Çin’de yılın ilk yarısında hizmet sektöründe gerçekleştirilen katma değerin yıllık bazda yüzde 6,4 artışla 33 trilyon yuana ulaştığı bildirildi. Çin Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yılın başından bu yana ekonominin istikrarlı şekilde toparlandığına ve hizmet sektöründe de nispeten hızlı büyüme eğiliminin korunduğuna işaret edildi.



Bakanlıktan açıklanan verilere göre, yılın ilk yarısında hizmet sektöründe gerçekleştirilen katma değer yıllık bazda yüzde 6,4 artışla 33 trilyon yuana ulaşarak, gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 56’sını oluşturdu ve ulusal ekonomik büyümeye yüzde 66,1 katkı sağladı.

Açıklamada, son yıllarda Çin’in hizmet ticareti alanındaki uluslararası iş birliğinin derinleşmeyi sürdürdüğü, Çin’le hizmet ticareti yapan ülke ve bölgelerin sayısının 200’ü aştığı, Çin ile 15 ülke arasında hizmet ticareti işbirliği için mutabakat zaptı imzalandığı bilgisi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.