Öne Çıkanlar galatasaray deprem çin erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

Çin’de İlk Hedef; Üniversite Mezunlarına İstihdam Yaratmak

Çin’de KOVİD-19 salgınıyla mücadele önlemlerinin optimize edilmesi ve büyüme teşviki politikalarının hayata geçirilmesiyle birlikte 2023 yılında genel istihdamdaki istikrarın korunacağı bildirildi.



İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Wang Xiaoping, Xinhua haber ajansına verdiği röportajda, geçen yıl istihdamdaki istikrarın korunduğunu, kentsel bölgelerde 12 milyon 60 bin iş imkânı yaratıldığını ve bunun 11 milyon olarak öngörülen yıllık istihdam hedefini aştığını belirtti.

Bakan Wang, üniversite mezunlarının istihdamının genel olarak istikrarlı olduğu ve 2021 yılına göre daha çok yoksulluktan kurtarılanların istihdam edildiği bilgisi verdi. Bu yıl önce istihdam politikasının güçlendirileceğine dikkat çeken  Wang, hizmet sektörüne, mikro ve küçük işletmelere ve istihdam kapasitesi yüksek serbest meslek sahibi bireylere daha fazla destek verileceğini belirtti.

Bu yıl üniversite mezunlarının sayısının 11 milyon 580 bine ulaşmasının beklendiğine işaret eden Wang, mezunların iş bulmalarına yardım eden çalışmaların “en önemli önceliğe” sahip olduğunun altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.