Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gürer vakıfbank

Çin’de Otomobil Satışları Nisan Ayında Yüzde 55,5 Arttı

Çin Binek Otomobilleri Birliği’nin verilerine göre, ülkede perakende binek otomobili satışları nisan ayında yüzde 55,5 oranında arttı. Geçtiğimiz ay içinde toplam olarak 1,63 milyon araç satıldı. Birlik, bu sayının bir önceki aya yani mart ayı satışına kıyasla yüzde 2,5 artışa tekabül ettiği bildirdi.



Yetkililer nisandaki bu çarpıcı artışın bir dizi faktöre bağlı olduğunu açıklıyor. Bunlar arasında talepte meydana gelen yükseliş olduğu gibi bir önceki yılın aynı ayındaki satışların düşük olmasından kaynaklanan baz etkisi de bulunuyor.

Öte yandan ülkede yılın ilk dört ayındaki toplam satışlar ise 5,9 milyon seviyesine ulaştı. Bu sayı, 2022 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 1,3 oranında bir düşüş gösteriyor. Ayrıca verilere göre, nisan ayında 240 bin lüks otomobil satılmış durumda; bu da bir  önceki yılın nisan ayına kıyasla yüzde 101 oranında bir artışa denk düşüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.