Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Zeytin Dalı Harekatı ataşehir belediyesi duman obezite Afrin Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı

Çin’de Telefon Ve İnternet Aracılığıyla Dolandırıcılık Yapanlar, Ülke Dışına Çıkamayacak

Çin, telefon ve internet aracılığıyla dolandırıcılığı önlemek için yeni bir yasayı uygulamaya sokacak. Telekom ve çevrimiçi dolandırıcılıkla mücadele kapsamında hazırlanan yasa, 1 Aralık 2022’de yürürlüğe girecek. Söz konusu yasa, Eylül 2022'de Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi’nin yasama oturumunda kabul edilmişti.



Yeni yasa, polis departmanlarının bir dolandırıcılık uyarısı ve caydırma sistemi oluşturmak için yetkili devlet daireleri ve işletmelerle birlikte çalışmasını ve aynı zamanda potansiyel kurbanları telekom ve çevrimiçi dolandırıcılık tuzaklarına düşmekten caydırmak için zamanında harekete geçmesini şart koşuyor.

Yeni yasaya göre, dolandırıcılığın yaygın olduğu ve dolandırıcılıktan şüphelenilen bölgelere gidenlerin veya telekom ve çevrimiçi dolandırıcılık nedeniyle ceza alanların ülkeden ayrılmalarına izin verilmeyecek.

Anahtar Kelimeler:
TelefonçinInternet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.