Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hadise bugünün gündemi palandöken terör Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ömer fethi gürer elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya

Çin’de TÜFE Oranı Haziran Ayında Sabit Kaldı

Çin’deki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziran ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla sabit kaldı. Kentlerde TÜFE’nin seviyesi korunurken, kırsal kesimlerde yüzde 0,1’lik bir düşüş görüldü. Aynı dönemde gıda fiyatları yüzde 2,3 oranında artış gösterdi.



Haziran ayının TÜFE’si, mayıs ayına göre yüzde 0,2 düşüş gösterirken, gıda fiyatları yüzde 0,5 ve tüketim mallarının fiyatları yüzde 0,3 oranında azaldı. Hizmet fiyatları ise yüzde 0,1 oranında yükseldi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’na göre, üretici fiyatları haziran ayında bir önceki yıla göre yüzde 5,4 düştü ve bir ay öncesine göre ise yüzde 0,8 düştü. Bu, mayıs ayındaki yıllık yüzde 4,6 düşüşle karşılaştırıldığında, yıllık yüzde 5 düşüş bekleyen anketlere göre daha zayıf kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.