Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem Covid19 recep tayyip erdoğan erdoğan gündem başlıkları konser palandöken

Çin’de Yeni Enerjili Kamyon Pazarı İçin İki Dev, Ortaklık Kurdu

Çin yeni enerjili kamyon pazarında da liderliğe oynuyor. Ülkenin en büyük kamyon üreticilerinden FAW Jiefang ile batarya üreticisi Contemporary Amperex Technology (CATL), yeni enerjili ticari araç pazarı için bir ortak girişim kurduklarını açıkladı. Yapılan açıklamada ortak girişim, araç ve batarya ayırma hizmetleri, araç kiralama ve nakliye, ikinci el araç ve batarya geri dönüşüm gibi geniş bir alanda hizmet verecek.



Konuyla ilgili bir açıklama FAW Jiefang Yönetim Kurulu Başkanı Hu Hanjie, söz konusu ortaklıkla 2025 yılına kadar 20 binden fazla yeni enerjili araca hizmet verecek kapasiteye ulaşacaklarını söyledi. Bu süre zarfında kamyonlar için 100’den fazla istasyon kurulacağını ve beş ayrı noktada da batarya değiştirme ağı oluşturacaklarını da belirten Hu, “2025 yılına kadar ortak girişimin toplam gelirinin 1,5 milyar yuana yaklaşık 220 milyon dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Çin’in önde gelen otomotiv şirketi olan FAW Grup’un kamyon üretimindeki iştiraki FAW Jiefang, 1953 yılında bu yana üretim yapıyor. Merkezi Fujian Eyaletinin Ningde şehrinde bulunan CATL ise Çin'in önde gelen otomotiv lityum iyon batarya üreticisi olarak çok sayıda üreticiyle iş birliği halinde. Sektörde bu iş birliğinin kamyon pazarında dönüşümü hızlandıracağı yorumları yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.