Öne Çıkanlar obezite Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Muratbey şanlıurfa TURİST Ticaret Bakanı Ömer Bolat Dublör Filmi Guınness Dünya Rekorlarına Girdi Dublör filmi ne zaman vizyona girecek

Çin’de Yeni Hastalık Dalgası Kontrol Altına Alındı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından verilen son bilgilere göre, 30 Ekim itibarıyla son 14 gün içinde ülke çapında 14 eyalette asemptomatik vakalar dâhil yeni vakalar tespit edildi. İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde görülen yeni dalganın başka bölgelere sıçrama riskinin kontrol altına alındığı bildirildi.



Yeni vakaların görüldüğü 14 eyalet arasındaki Hubei, Hunan, Sichuan, Guizhou ve Shaanxi eyaletlerinde son dört gündür yeni vaka tespit edilmezken, Beijing, Hebei, Shandong, Qinghai ve Ningxia’da da durumun kontrol altına alındığı kaydedildi.

Bununla beraber, Heilongjiang eyaletinde 27 Ekim’den bu yana görülen vakaların yurt dışı kaynaklı olduğu, İç Moğolistan’daki vakalarla ilişkili olmadığı bilgisi verildi.

“Sağlam, hızlı, isabetli ve ciddi” adımlarla mücadele

Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi Fu Wei, salgının önlenmesi ve kontrol altına alınmasındaki kritik noktanın mahalle düzeyine kadar mücadele ağı kurularak yeterli hazırlıkların sağlam şekilde yapılması, hızla adım atılması, karantina konusunda isabetli tedbirler alınması ve tüm süreçlerde yer alan herkesin vazifesini ciddiyetle yerine getirmesi olduğunu ifade etti.

Diğer yandan, Çin genelinde 29 Ekim itibarıyla 3-11 yaş grubuna 3 milyon 530 bin dozdan fazla aşı uygulandığı bildirildi. Aralık ayına kadar bu yaş grubuna yönelik iki doz aşılama çalışmasının tamamlanması planlanıyor. Çocukların aşılanması yılsonuna kadar tamamlanacak. Çin’de 30 Ekim itibarıyla 2 milyar 268 milyon 362 bin doz COVID-19 aşısı uygulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.