Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

Çin’deki 5G Baz İstasyonu Sayısı 3.19 Milyona Ulaştı

Cuma günü yayınlanan resmi verilere göre Çin, reel ekonominin dijital ve akıllı dönüşümünü ilerletme çabası kapsamında eylül ayı sonuna kadar 3,19 milyon 5G baz istasyonu inşa etti. Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, gigabit geniş bant kullanıcı sayısının 145 milyona ulaştığını, Çin ekonomisinin birçok sektöründe 5G ve endüstriyel internetin kullanıldığını söyledi.



Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong ise Çin’in artık dünyanın en büyük ve teknolojik açıdan gelişmiş fiber optik ve mobil iletişim ağını kurduğunu açıkladı. Jin, Çin-Afrika dijital işbirliği konulu bir forumda yaptığı konuşmada, Çin’in veri merkezlerinin ölçeğinin son beş yılda yıllık ortalama yüzde 30’luk bir büyüme oranında arttığını söyledi.

Son yıllarda Çin, dijital teknoloji ile reel ekonominin entegrasyonunu hızlandırdı. E-ticaret, teletip ve dijital tarım gibi yeni iş modelleri hızla gelişiyor ve ekonomik büyümeye yeni bir ivme kazandırıyor. Dijital alanda uluslararası iş birliği derinleşmeye devam ediyor. Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı verilerine göre Çin, 10’dan fazla Afrika ülkesiyle bu alanda işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Bakanlık, dijital alanda Afrika ülkeleriyle alışverişi daha da güçlendirecek, ortaklaşa dijital geliştirme yetenekleri geliştirecek ve pazar ilkelerine uygun olarak işbirliği potansiyelini ortaya çıkaracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.