Öne Çıkanlar fenerbahçe Peugeot Motorcycles enflasyon EyeBrand 26 Nisan 2024 Cuma Gündemi Jeotermal Santral Şeytanla Bir Gecenin konusu ne 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İftar Vaktinde Nasıl Beslenilmeli Kieran Lynn Rahha

Çin’deki 6 Bin Müzenin Yüzde 90’ı Ücretsiz Gezilebiliyor

Çin Ulusal Müzesi Başkanı Wang Chunfa, 2021 yılı sonuna kadar ülke genelinde 6 bin 183 müze, 3 bin 215 halk kütüphanesi, 3 bin 316 kültür salonu, 40 bin 200 kültür istasyonu ve 575 bin 400 köy düzeyindeki kapsamlı kültürel hizmet merkezinin kayıt altına alındığını belirtti. Söz konusu tüm sosyal tesislerin yüzde 90’ından fazlasının halka ücretsiz olarak açık olduğunu vurgulayan Wang, ülke genelindeki müzelerde her yıl 36 bin sergi düzenlendiğini ve 323 bin eğitim faaliyeti yapıldığını ifade etti.

 

Wang Chunfa aynı zamanda, Çin Seddi, Büyük Kanal, Uzun Yürüyüş, Sarı Nehir ve Yangtze Nehri için beş ulusal kültür parkının inşası düzenli bir şekilde ilerlediğine işaret ederek, Çin merkezi hükümetinin 2022 yılında 6.49 milyar yuan bütçe ayırıp 288 ulusal kültür parkı, ulusal kilit kültürel eserleri koruma ve arkeolojik kazılar gibi projelere destek sağladığını söyledi.

Wang Chunfa ayrıca, 2021 yılında müzelerde internet aracılığıyla 3 binden fazla çevrimiçi sergi düzenlendiğini ve toplam 4.1 milyardan fazla kişinin internette sergileri izlediğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.