Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin Halka arz ataşehir belediyesi duman

Çin’den Ukrayna Açıklaması: Soğuk Savaş Zihniyetinden Vazgeçilmeli

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Ukrayna sorunu üzerinde Çin’in Soğuk Savaş zihniyetinden tamamen vazgeçilmesi, diyalog yoluyla dengeli, etkili parimatch ve sürdürülebilir bir Avrupa güvenlik mekanizmasının oluşturulmasından yana olduğunu belirtti.

Wang günlük basın toplantısında Ukrayna’daki son gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.

Wang bütün ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve korunması, BM Tüzüğü’nün amacı ve ilkelerinin ortaklaşa muhafaza edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bunun Çin’in öteden beri izlediği bir ilke olmanın yanı sıra bütün ülkelerin üzerinde ısrar etmesi gereken uluslararası ilişkilerin temel normları olduğunun altını çizdi.

Wang ayrıca “Ukrayna meselesinin karmaşık ve özel bir geçmişe sahip olduğunu görüyoruz. Rusya’nın güvenlik sorunundaki meşru kaygılarını anlıyoruz. Çin, Soğuk Savaş zihniyetinden tamamen vazgeçilmesi, diyalog yoluyla dengeli, etkili ve sürdürülebilir bir Avrupa güvenlik mekanizmasının oluşturulmasından yana.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.