Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer çin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi

“Çin’e Yatırım Yılı”nda, Yabancı Sermaye İçin Özel Düzenlemeler Yapılacak

Ticaret Bakanı Wang Wentao, Çin’in, yabancı sermaye kullanımını geliştirmeye devam edeceğini ve ülkeyi yatırımlar için gittikçe daha çekici bir ortam konumuna getireceğini söyledi. 6. Çin Uluslararası İthalat ve İhracat Fuarı’nın (CIIE) önemli bir etkinliği olan “Çin’e Yatırım Yılı” adlı etkinlikte bir konuşma yapan Wang, Çin’in yabancı yatırımlara yönelik sınırlayıcı önlemleri akılcı bir biçimde azaltılacağını, yabancı yatırımların imalat sektörüne erişimine ilişkin kısıtlamaların tamamen kaldırılacağını ve açılımın modern hizmet endüstrilerine yaygınlaştırılacağını bildirdi.



Bu kapsamda Çin, pilot serbest ticaret bölgelerinin ve Hainan serbest ticaret limanının Küresel ve İlerici Transpasifik Ortaklık Anlaşması ve Dijital Ekonomi Ortaklık Anlaşması türünden uluslararası düzenlemelere uygun duruma gelmesine yardımcı olacak. Girişimcilerin ve şirketlerin kaygılarını gidermek üzere yuvarlak masa toplantıları organize edilecek. “Çin’e Yatırım Yılı”nın lanse edilmesinin ardından yatırımları teşvik amacıyla 20 kadar kapsamlı etkinlik düzenlendi ve yerel yönetimler, sayısı 500’ü aşan destekleyici aktivite organize etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.