Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

Çin’in Büyük Veri Pazarı, 2026’da Dünya Toplamının Yüzde 8’ini Oluşturacak

Küresel pazar araştırma şirketi International Data Corporation’ın (IDC) bir raporuna göre, Çin’in büyük veri pazarının 2026’da dünya toplamının yaklaşık yüzde 8’ini oluşturması bekleniyor.



Rapora göre, ülkenin ekonomik gelişimi ve dijital dönüşümü tarafından yönlendirilen Çin’in büyük veri pazarı, 2022 yılında yaklaşık 17 milyar dolarlık bilgi teknolojisi yatırımı gördü. Rapora göre hükümetler, bankacılık, profesyonel hizmetler ve telekomünikasyon, büyük veri pazarındaki toplam harcamaların yüzde 60’ından fazlasını oluşturuyor.

Öte yandan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, kısa bir süre önce ülkenin bilişim ağını güçlendirmek için özel bir büro kurulduğunu açıklamıştı. Bakanlık, akıllı teknolojilerin gelişmesi ile ilgili olarak ise yapay zekânın planlaması ve promosyonu amacıyla özel bir büro oluşturdu ve yeni kuşak yapay zekâya yönelik kapsamlı projeleri destekleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.