Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi cumhurbaşkanı 5 Ocak 2024 Cuma Gündemi 7 Aralık 2023 Gündem Özeti 6 Ağustos 2022 Gündemi 4 Ağustos 2022 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti 4 Milyon TLlik Büyük İkramiye Tam Bilete Çıktı

Çin’in Yeni Offshore Rüzgar Çiftliği, Elektrik Üretmeye Başladı

Shandong Elektrik Enerjisi Şirketi yaptığı açıklamada, Doğu Çin’in Shandong Eyaleti’ndeki yeni bir açık deniz rüzgar çiftliğinin beş rüzgar türbininden oluşan ilk partisinin pazar günü elektrik şebekesine elektrik sağlamaya başladığını söyledi.



Haiyang Şehri sahilinden 30 km uzakta bulunan çiftlik, 301,6 megavat kurulu kapasiteye sahip ve tam olarak faaliyete geçtiğinde yılda 821 milyon kilovat saat üretebiliyor. Yılda 253 bin ton standart kömür tasarrufuna ve 556 bin ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasına yardımcı olacak. Şirket açıklamasında, çalışan rüzgar türbini sayısının bu yıl sonuna kadar 58’e ulaşacağı tahminini de paylaştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.