Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gürer vakıfbank

Çinli Araştırmacılar, 100 Milyon Yıl Öncesine Ait Çiçek Fosilleri Buldu

Çinli bilim insanları amber içinde korunmuş, 100 milyon yıl öncesine ait çiçek fosilleri bulduklarını açıkladı. Bulunan bu çiçek fosillerinin Güneydoğu Asya’daki çiçekli bitkilerin evrimi ve levha hareketi ilişkilerinin incelenmesinde önemli bir araç olması bekleniyor. Keşfi yapan ekip tarafından yapılan açıklamada, “Bulduğumuz çiçek fosilleri, bugün var olan bazı çiçeklerin dinozorların zamanından beri değişmediğini gösteriyor” denildi.
.
Qingdao Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İngiltere’deki The Open University ve diğer kurumlardan uzmanlarla çalışan araştırma ekibi, çiçek fosillerinin Cape Fynbos florasının bir parçası olan modern Phylica türleriyle neredeyse aynı olduğunu buldu.

Araştırma ekibi, Myanmar’da bulunan ve yaklaşık 100 milyon yıl önce oluşan 21 parça kehribar üzerinde çalıştı ve çiçeklerin sık görülen orman yangınlarına karşı yüksek adaptasyon gösterdiğini keşfetti. Çalışma, bitki biyolojisi, teknoloji, ekoloji ve evrimin tüm yönleriyle ilgili birincil araştırma makalelerini yayınlayan bilimsel bir dergi olan Nature Plants’te yayınlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.