Çinli Araştırmacılar, Troid Kanseri İçin Yeni Bir Tedavi Yöntemi Geliştirdi

Çinli araştırmacılar, çok hedefli bir ilacın, lokal olarak ilerlemiş tiroid kanseri olan hastalarda etkinlik gösterdiğini keşfetti. Fudan Üniversitesi Shanghai Kanser Merkezi araştırmacıları, çok hedefli ilaç olan anlotinibin, lokal olarak ilerlemiş tiroid kanserinin neoadjuvan tedavisinde antitümör aktivite gösterdiğini ve hastaların radikal rezeksiyon almasını sağladığını gösteren bir klinik çalışma yürüttü.



Lokal ileri tiroid kanseri için ilk tedavi yöntemi cerrahi müdahale ancak araştırma ekibinin lideri ve üniversitede bir profesör olan Wang Yu'ya göre, bazı hastalar radikal rezeksiyon ameliyatına giremiyor bu nedenle de tedavi oranları düşebiliyor.

Çalışma neoadjuvan ortamda lokal ileri tiroid kanserli hastalarda 2 ila 6 siklus için anlotinibin etkinliğini ve güvenliğini araştırdı. Tiroid dergisinde yayınlanan araştırma makalesine göre, toplam 13 hasta kaydedildi ve ortalama 3.5 döngü anlotinib tedavisi gördü.

Sonuçlar, anlotinibin neoadjuvan tedavide antitümör aktivite gösterdiğini ve dokuz hastada beklenen tedavi sonuçlarını elde ettiğini ve başarılı bir şekilde radikal rezeksiyon aldığını gösterdi.

Wang, “Bu sonuçlar, anlotinib neoadjuvan tedavisinin lokal olarak ilerlemiş tiroid kanseri için yeni bir seçeneği temsil ettiğini gösteriyor” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.