Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi Zeytin Dalı Harekatı dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi duman obezite covid19 salgını Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet

Çinli Kadın Ve Erkeklerin Boyları Uzuyor

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, yaşam kalitesinin artmasına bağlı olarak insanların boyları uzuyor.

Ulusal Sağlık Komisyonu Gıda Güvenliği Standartları, Risk Gözlem ve Değerlendirme Kurumu Başkanı Liu Jinfeng tarafından yapılan açıklamaya göre, yaşları 18 ila 44 arasında değişen Çinlilerin boyları 2015-2020 döneminde uzadı. Beş yıllık süreyi kapsayan araştırmaya göre, bu yaş grubundaki erkeklerin boy ortalaması 1,2 cm artarak 169,7 cm’ye, kadınların boy ortalaması da 0,8 santimetre artarak 158 cm’ye ulaştı.

Çin halkının beslenme ve sağlık durumunun her geçen yıl daha iyiye gittiğini, kırsal bölgelerdeki büyümenin de etkili olduğunu belirten Liu, “Sağlık beslenmenin artmasıyla altı yaş ve altındaki çocuklarda 2015’te yüzde 11,3 olan büyüme bozukluğu oranı 2020’de yüzde 5,8’e geriledi. Günlük tuz tüketimi de geçmişe oranla 1,2 gram azalarak 2020 yılında 9,3 gram seviyesine geldi. Bu da aşırı kilo, tansiyon, şeker ve kalp damar hastalıklarının oluşumunu azalttı. Tüm bu olumlu gelişmeler hem insanların boylarını hem de yaşam süreleri uzattı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.