Öne Çıkanlar Hakkari Hadise elazığ malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis EyeBrand Hamidi Ailesinin Mutlu Günü Hamza Hamidi Hamidi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Hamidi

Çinli Kadınların Yeni Merakı Ferrari Sahibi Olmak

Çin, yeni veya ikinci el Ferrari model araçların en az dörtte birinin kadınlar tarafından satın alındığı ilk ve tek ülke. Uluslararası medya organlarına göre, son beş yıl içinde Çin anakarasında satılan Ferrari’lerin yüzde 26’sı kadınlar tarafından satın alınmış. Bu kadınlar, genellikle büyük teknoloji firmalarının üst düzey çalışanları, emlak sektörü girişimcileri veya çok zengin ailelere mensup kadınlar.      



Geçtiğimiz yıllarda bu lüks markaya gösterilen ilginin  çok arttığını belirten Ferrari yetkilileri, geçen yıl bin 600 araç satarak tüm satışlarının yüzde 12 kadarının bu ülkede gerçekleştiğini açıkladı. Alıcılar arasında ayrıca kendini yoktan var eden zengin kadınlar var. Örneğin Longfor Group’un kurucusu Wu Yajun, Apple'a parça temin eden önemli bir şirket olan Lens Technology’nin başkanı Zhou Qunfei ve Shein firmasının yöneticisi Gu Xiaoqing bunlardan birkaçı.

Çin, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra dünyada en çok sayıda milyarder barındıran ülke. Bu milyarderlerin birçoğunun kendini yetiştirmiş "alaylı" iş insanları olduğu söyleniyor. Öte yandan, tüketim şablonlarının yerleşmesine ilişkin olarak sosyal medya da önemli bir rol oynuyor. Örneğin, TikTok’un benzeri olan Douyin, Ferrari model araç kullanan kadın gösteren çok sayıda video yayıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.