Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi Gürer

Covid-19'a Bağlı Zatürre Vakaları Geçen Yılın Sonunda İtalya'da Ortaya Çıkmış Olabilir

İtalyan tıp uzmanı Giuseppe Remuzzi, semptomları Covid-19'a son derece benzeyen ve kaynağı bilinmeyen zatürre hastalarının geçen yıl Kasım ve Aralık aylarında İtalya'da ortaya çıkmış olabileceğini söyledi.


 

Avrupa'nın ünlü Mario Negri Farmakoloji Araştırma Enstitüsü'nün Müdürü Giuseppe Remuzzi, ABD'deki Ulusal Kamu Radyosu'na (NPR) verdiği röportajda İtalya'nın salgının ortaya çıkmasının ardından neden hazırlıksız yakalandığıyla ilgili soruyu cevaplarken söz konusu konuşmayı yaptı.


Giuseppe Remuzzi'le röportaj metni

Giuseppe Remuzzi, pratisyen hekimlerin paylaştığı en yeni haberlere göre İtalya'da çok garip zatürre hastalarının ortaya çıkarak özellikle geçen yılın Aralık ayında hatta Kasım ayında yaşlı hastalarda bu zatürrelerin görüldüğünü söyledi.

Giuseppe Remuzzi, "Bu demek ki, en azından salgın Çin'de ortaya çıkmadan önce virüs İtalya'nın Lombardiya bölgesinde yayılmıştı" dedi.

Giuseppe Remuzzi, dünyaca tanınmış tıp dergisi The Lancet'te 11 Mart'ta yayınlanan makalesinde, 11 Mart'tan itibaren İtalya'da dört hafta içinde enfekte olan kişilerin sayısının 40 bine ulaşacağını ve yoğun bakım ünitelerinde 4 bin yatak gerektiğini öngörmüştü.

Mevcut durumda İtalya'daki salgın Giuseppe Remuzzi'nin tahminlerinden daha hızlı yayılıyor. İtalya'da vaka sayısı dün 6 bin 557 artarak 53 bin 578'e çıktı ve virüsten ölenlerin sayısı 4 bin 825'e yükseldi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, ülkesindeki Covid-19 salgını nedeniyle stratejik ve gerekli olmayan bütün üretim faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.