Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök ırak Metina Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev milli savunma bakanlığı ito A Milli Kadın Voleybol Takımı bitlis berlin terörist

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya İntihar Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da konuşma yapmasının Alman hükümeti tarafından engellenmesini hata olarak gördüğünü ve bundan dönülmesi gerektiğini belirterek, “Almanya intihar ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Die Zeit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Giocanni di Lorenzo'nun sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın mülakatından bazı bölümleri yayımlayan DWelle, Erdoğan’ın Almanya’da konuşma yapmasının engellenmesini “Almanya intihar ediyor" şeklinde yorumladığını ve Almanya’nın bu hatasından dönmesi gerektiğini vurguladığını bildirdi.

“Neden Onları Bize İade Etmiyorlar?”

Habere göre FETÖ üyelerinin Türkiye’ye iadesi hakkında konuşan Erdoğan, “Sayın Merkel'den Gülen üyelerinin Türkiye'ye teslim edilmesini talep ettim. Neden onları bize iade etmiyorlar? Alman hükümeti bunu yapmadığı sürece Türkiye Almanya'yı 'teröristleri koruyan bir ülke' olarak görecektir” dedi.

Schröder Dönemine Özlem

Almanya’nın ve Türkiye’nin birbirine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Erdoğan, Alman Şansölyesi Angela Merkel ile bir sorununun olmadığının altını çizdi. Gerhard Schröder'in Başbakanlığı dönemindeki Almanya-Türkiye ilişkilerini anımsatan AK Partili Erdoğan, “O zaman ilişkiler gerçekten çok farklıydı. Umarım yeniden o ilişkilere kavuşuruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Benim Açımdan Çok Tuhaftı”

Öte yandan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutukluluk durumuna değinen Erdoğan, Alman hükümetinin Yücel’in serbest bırakılması için gösterdiği çabayı anlayamadığını ifade ederek, “Sayın Merkel'in bir terör zanlısının kurtarılmasını gündemine alması, benim açımdan çok tuhaftı” dedi. “Teröristlerle söyleşi yapan bir gazetecinin de onlara destek sunmuş olacağını, bunun da suç olduğunu” aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazeteciler bunu yaparak teröristlerin propagandasına yardım etmiş oluyor. Bu dünyanın her yerinde davacı organlar tarafından böyle değerlendirilmektedir” açıklamasında bulundu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.