Öne Çıkanlar Hakkari Hadise elazığ malatya doğalgaz Covid 19 CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY tunceli polis EyeBrand Hamidi Ailesinin Mutlu Günü Hamza Hamidi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Resmi Törenle Karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in daveti üzerine gittiği Belgrad’da resmî törenle karşılandı.

Sırbistan Sarayı’ndaki resmî törende, iki ülkenin millî marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını selamladı.

Heyetlerini birbirine tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 140. yıl dönümü dolayısıyla Sırbistan Devlet Arşivleri’ndeki belge ve fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç baş başa görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ikili görüşmelerinin ardından Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına başkanlık etti.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahsına ve heyetine gösterilen ilgiden dolayı mevkidaşına teşekkür ederek iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün güçlenerek devam etmesinin kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

Türkiye ve Sırbistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 140. yıl dönümünün yaşandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye-Sırbistan arasındaki siyasi, ekonomik, ticari, kültürel bütün bu ilişkilerin artışı gerçekten göz kamaştırıyor. Bunların artarak devamı için ben Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nı çok çok önemsiyorum ve bunların da bütün bakanlarımızın kendi aralarında yapacakları alt yapı çalışmalarıyla birlikte üst düzeyde de bizim yapacağımız çalışmalarla çok daha ileri gideceğine inanıyorum" diye konuştu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç de ekonomik iş birliği anlamında yeni alanlar üzerine konuştuklarını belirterek, "Turizm, kültür ve tüm diğer alanlarda iş birliğimizi daha da geliştirebileceğimiz konusunda mutabıkız" dedi.       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.