Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 Kuşadası Belediyesi pkk

Danimarka Polisi Türk Büyükelçiliğine Saldıranları Arıyor

TSK’nın Afrin’in merkezini ele geçirmesinden bir gün sonra Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği’nin saldırıya uğraması dikkat çekti. Danimarka polisinin, saldırganları bulmak için yoğun bir çaba içinde olduğu belirtiliyor.

The Local, “Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği Molotov kokteli ile saldırıldı” başlığı ile verdiği haberde, bu sabah erken saatlerinde gerçekleştirilen eylem için “saldırının ardından en az iki kişi olay yerinden kaçarken görüldü” diyor.

Kopenhag polis yetkilisi Henrik Moll, saldırı sonucunda büyükelçilik binasının “az hasar” gördüğünu açıklarken, saldırı ardından polisin olay yerinde saldırganların kimliğine ilişkin ipuçları aradığını anlattı.

Gece sırasında devriye görevini yapan polislerin olup bitenleri az çok gördüklerini ancak binadaki yangını söndürmeye yöneldikleri için kaçan zanlıların peşine gitmediklerini anlatan Moll, büyükelçiliğin gece sırasında boş olduğu için saldırının tek tanıklarının da polis devriyesinin olduğunu da ifade etti.

Haberde, zanlıların kaçtığı istikamet bilinmemekle yakınlardaki Svnanemöllen tren istasyonuna yöneldiklerinin sanıldığı belirtildikten sonra polisin çalışmaları nedeniyle tren seferlerinin geçici olarak durdurulduğuna dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.