Dörtlü Bakanlar Toplantısı Bu Hafta Gerçekleşecek

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan-İran Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı, 15 Mart’ta Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sayın Bakanımız, 14-15 Mart 2018 tarihlerinde, 6. Küresel Bakü Forumu vesilesiyle Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştirecek olan Sayın Başbakanımıza refakat etmek ve ayrıca 15 Mart günü tertiplenecek Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan-İran Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı’na iştirak etmek üzere Bakü’yü ziyaret edecektir” denildi.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan ve Türkiye-Azerbaycan-İran arasında mevcut Üçlü İşbirliği Mekanizmalarını tamamlayıcı nitelikte olan Dörtlü İşbirliği Mekanizmasının bölgede, "karşılıklı yarar temelinde ve ortak çıkarlar doğrultusunda yeni bir sinerji yaratmasını" hedeflediği belirtilen açıklamada şöyle devam edildi:

“Bu çerçevede, Türkiye-Azerbaycan -Gürcistan-İran Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı, ekonomi, ticaret, ulaştırma, enerji, çevre, sağlık, turizm, kültürel faaliyetler ve beşeri ilişkiler gibi alanlarda işbirliği olanaklarının araştırılmasına ve bölgesel konularda dörtlü formatta görüş alışverişinde bulunulmasına imkan tanıyacaktır.”

Bu arada, Bakan Çavuşoğlu’nun muhataplarıyla ikili görüşme de gerçekleştirmesinin planlandığı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.