Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Dünya Devleri, 3. Çin Uluslararası İthalat Fuarı İçin Çin’e Akın Etti

Dünyada teması ithalat olan tek fuara dünya şirketleri akın ediyor. Çin 3. Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE), bugün kapılarını açıyor. Altı gün boyunca açık olacak Shanghai’daki toplam 56 tane “6 gün + 365 gün” kalıcı gösterim ve ticaret platformu oluşturuldu, küresel malların, hizmetlerin ve teknolojilerin Çin pazarına girmesine yardımcı olmak için eksiksiz bir iş modeli ve kurumsal sistemler seti kuruldu.
 
Küresel ekonominin tehdit altında olduğu şu günlerde, birçok şirket için yeni fırsatlar sunan CIIE, uluslararası ticaret gelişiminin tarihinde büyük bir yenilik olarak adlandırılıyor. Dünyaya fayda sağlamayı amaçlayan ve sürekli genişleyen fuar, gittikçe “çeşitli ülkelerden oluşan bir koronun Çin’in kurduğu bir sahnede oynadığı” küresel bir kamu ürünü haline geldi.
 
Dünya ekonomisinin sahnesi olan fuarda; dünyanın her yerinden şirketler, yeni ürünlerini, yeni teknolojilerini ve yeni hizmetlerini sergileyecek. Fuarda yüzlerce ürünün ilk uluslararası tanıtımı yapılacak. Fuarda yer bulma zorluğunun giderilmesi amacıyla, düzinelerce şirket arka arkaya gelecek üç fuar için sözleşme imzaladı.
 
BMW Group Çin Bölgesi’nin Başkanı ve CEO’su Jochen Goller, kısa süre önce yaptığı açıklamada, CIIE’nin Çin’in sürdürdüğü dışa açılmanın bir sembolü olarak şirketlere ürünlerini dünyanın en büyük pazarında sergilemek için iyi bir fırsat sağladığını söyledi. İlk üç çeyrekte, BMW’nin Çin’deki satışları bir önceki yıla göre yüzde 6,4 arttı.
 
90 Fransız şirket fuara katılıyor

Fransa’nın Beijing Büyükelçisi Laurent Bili, bu yılki ithalat fuarına katılacak Fransız firmaların sayısının ikinci fuara göre daha fazla olacağını söyledi. Büyükelçi Laurent Bili, Çin Medya Grubu’na verdiği röportajda, bu yıl yaklaşık 90 Fransız işletmenin fuara katılacağını bildirdi.

Büyükelçi, Çin piyasasına giren Fransız işletmelerin Çinlilerle fiyat konusunda değil inovasyon alanında rekabet edeceğini dile getirdi.

Covid-19 salgınının ardından Çin ekonomisinin hızlı canlanmasının hem Fransa hem de Avrupa Birliği (AB) için iyi bir haber olduğunu vurgulayan Laurent Bili, havacılık endüstrisi bakımında güçlü olan Fransa’nın da Çin ekonomisinin canlanmasından yararlanacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.