Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi palandöken terör Hadise elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

“Dünya Nüfusunun Yüzde 80’i Aşılanırsa Bağışıklık Kazanılır”

Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı delegesi ve Çin Hastaslık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Gao Fu, salgın sonrası dönemde sürü bağışıklığına dair açıklamalar yaptı.

Gao Fu, Çin Medya Grubu’na (CMG) verdiği röportajda, COVID-19 salgınının temel bulaşıcı endeksine göre, dünyanın sürü bağışıklığını elde etmek için küresel nüfusun yüzde 70-80’inin aşılanması gerektiğini ve tüm ülkelerin sürü bağışıklığına ulaşamaması durumunda dünyanın sürü bağışıklığını kazanamayacağını ifade etti.

Gao Fu, aşı üretim kapasitesi, aşılanma isteği ve bağışıklık hızı gibi birçok faktör olduğunu belirterek bu yılın sonu veya önümüzdeki yılın ortasında çoğu ülkenin yüzde 70 ila 80 orandaki bağışıklık elde etmesinin beklendiğine işaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.