Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi ihracat çin vodafone merkez bankası Afrin Akşener Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Dünya, Trump’ın BM’deki Yenilgisini Konuşuyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını kınayan tasarının ABD’nin tüm tehditlerine rağmen BM Genel Kurulu’nda 128 ülke tarafından kabul edilmesi büyük yankı buldu.

NEW YORK TİMES: TRUMP YÖNETİMİNE TOPLU MEYDAN OKUMA

BM Genel Kurulu’nun kararı için “BM, ABD’yi azarladı” şeklinde yorumlayan New York Times Gazetesi “Oylama, dünyanın en büyük diplomatik sahnesi olan Birleşmiş Milletler’de Trump Yönetimine toplu bir meydan okuma anlamına geliyor” ifadelerini kullanıyor.

WASHİNGTON POST: BM UYARILARA RAĞMEN TRUMP’IN KUDÜS KARARINI REDDETTİ

Washington Post Gazetesi, BM Genel Kurulu’ndaki yaşanan gelişmeleri “BM Trump Yönetimi’nin Kudüs kararını reddeden bir tasarıyı onayladı” başlıklı haberde yansıtıyor. Gazete, “ABD’den yapılan yardım kesintisi uyarısına rağmen Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak için atılan adımı kınayan bağlayıcı olmayan bir karara 128 ülke destek verdi” diye yazıyor.

GUARDİAN: BM, TRUMP’A İĞNELEYİCİ BİR FIRÇA ÇEKTİ

İngiliz Guardian Gazetesine göre, “BM organında yapılan konuşmalar ve oylama, bir hafta içinde ikinci kez olarak ABD’nin Kudüs konusunda uluslararası toplum içinde ne ölçüde izole olduğuna vurgu yaptı.”  Haberde, “BM Genel Kurulu, tek taraflı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını büyük bir çoğunlukla reddederek Donald Trump’a iğneleyici bir fırça çekti” görüşü de dile getiriliyor. 

LE FİGARO: BM BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUKLA ABD’NİN KARARINI KINADI

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro ise BM Genel Kurulu’nun kararı için “BM, Amerika’nın kararını büyük bir çoğunlukla kınadı” derken, BM Genel Kurulu’nu oluşturan “193 ülkenin Perşembe günü hep birlikte Washington’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınayan bir kararı onayladığını” belirtiyor.

DWELLE: TEHDİTLERE RAĞMEN EZİCİ DESTEK

BM Genel Kurulu’nda ABD’yi kınayan kararın bu ülkeden gelen “tehditler”e rağmen “ezici bir destekle” onaylandığına dikkat çeken Alman DWelle’nın yer verdiği bir analizde de Donald Trump’ın tehditleri yakışmıyor” eleştirisi yapılıyor.  Bu arada, Trump için “Başkan, uluslararası sahnede de seçmen tabanına oynamaya  hazır olduğunu gösteriyor” deniliyor. 

BBCNEWS: BM KURULU TASARIYA KESİN BİR DESTEK VERDİ

İngiliz yayın kuruluşu BBCNews ise “BM, Trump’ın Kudüs ilanını reddetti” başlıklı haberinde, BM’deki oylamanın sonucunu “BM Genel Kurulu ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararını geri çekmeye çağıran bir karara kesin biçimde destek verdi” sözleriyle duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.