Öne Çıkanlar palandöken Hakkari bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör gündem özeti abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin gündem başlıkları elazığ EMİNE ERDOĞAN

Dünyanın En Çok Kafeye Sahip Kenti

Çin’in en büyük kentlerinden biri olan Shanghai, her 10 bin kişiye 3,45 ve her kilometrekareye 1,35 kafe sayısıyla dünyada ilk sırada yer alıyor. Shanghai’ın Lujiazui bölgesi, şehrin hatta ülkenin en yoğun finans merkezlerine ve 300 bin beyaz yakalı çalışana ev sahipliği yapıyor. Kahve, burada ticari görüşmeler ve günlük iletişim için bir “köprü” görevi görüyor. Shanghai’nın ekonomisinde yabancı yatırımların payı oldukça büyük. Bu durum, uluslararası iletişimi sağlayacak bir platformun gerekliliğini doğuruyor. Kahve ise, ticari ilişkileri geliştirme ve mesafeleri azaltma potansiyeliyle ön plana çıkıyor.



E-ticaret platformu Meituan’ın verilerine göre, 30 Nisan 2023 itibarıyla Shanghai’daki kafe sayısı 8 bin 530’a ulaştı. Bu sayıyla Shanghai, dünya sıralamasında zirvedeki yerini korudu. Shanghai’da her kilometrekareye 1,35 kafe düşüyor, her 10 bin kişiye ise 3,45 kafe düşüyor.

Kentte dünyaca ünlü kahve zincirlerinin yanı sıra yerli kahve markalarına da büyüme fırsatı veriyor. Manner, M Stand ve Seesaw gibi taze öğütülmüş kahve markaları, lansmanlarını Shanghai’da yaptı. Saturnbird ve Yongpu gibi online markalar da ilk mağazalarını Shanghai’da açtı. Bu yılın Kahve Kültürü Haftası’nda yayımlanan “2023 Çin Kentlerindeki Kahve Sektörü” raporuna göre, Nowwa, Manner, M Stand ve Seesaw gibi popüler markalar, Çin genelinde sırasıyla bin 800, 584, 289 ve 139 mağaza açtı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.