Gambiya Devrik Lideri Jammeh 11 Milyon Doları Yanında Götürdü ​

Batı Afrika ülkesi Gambiya’nın seçimi kaybetmesine karşın koltuğu bırakmak istemeyen lideri Yahya Jammeh, ailesiyle birlikte ülkeyi terk etti. Seçimlerden sonra yaklaşık iki ay boyunca istifa etmeyen Yahya Jammeh'in,  ülkeyi terk ederken bindiği kargo uçağına hazinenin parasını da yüklediği açıklandı.

Darbeyle iktidara geldiği Batı Afrika ülkesi Gambiya’yı 22 yıl yönetip 1 Aralık'taki seçimleri kaybeden  Jammeh, hafta sonu koltuğunu bırakmayı kabul ederek ülkeden ayrıldı. Ancak Jammeh'in ülkeyi terk ederken 11 milyon dolardan fazla bir parayı yanında götürdüğü ortaya çıktı.
Seçimleri kazanıp ülkenin yeni lideri olan Adama Barrow'un danışmanı Mai Ahmed Fatty, hazineden 11 milyon dolardan fazla bir paranın kaybolduğunu söyledi.

Ailesiyle birlikte Cumartesi bir kargo uçağına kırmızı halıda yürüyerek binen Jammeh, havaalanına lüks araçların bulunduğu bir konvoyla gitti.

Yeni Devlet Başkanı Ülkeye Dönecek

Seçimin galibi olan Barrow ise, komşu ülke Senegal'de bulunan Gambiya büyükelçiliğinde yemin etmek zorunda kalmıştı.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS),  Jammeh'in önce Gine'ye, ardından yerleşmek için yine Afrika kıtasındaki Ekvator Ginesi'ne gideceğini açıkladı.

Seçimin galibi olan Barrow'un ise şu an Gambiya'da olduğu ve yakın tarihte ülkeye döneceği belirtiliyor.
 
 
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
GambiyaYahya Jammeh
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.