Öne Çıkanlar Anadolu Sağlık Merkezi TURİST şanlıurfa Muratbey botoks ne işe yarar botox ne işe yarar botox nasıl yapılır Dragon Kapsülü botoks tskdan savunmaya yatırım ortadoğu yılmaz büyükerşen

Hatemi: Suriye’de Tüm Toprakların Kurtuluşuna Kadar Mücadeleyi Sürdüreceğiz

İran ve başlıca destekçilerinden olduğu Esad yönetiminin Suriye ordusunun yeninden yapılandırılması ve askeri işbirliği konusunda anlaşmaya varmasının yankıları sürerken Şam’ı ziyaret eden İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, Suriye ordusu ve müttefiklerinin “Suriye’nin tüm topraklarının kurtuluşuna kadar terörle mücadeleyi” sürdüreceklerini söyledi.

Al Mayadeen kanalına konuşan Emir Hatemi, Suriye ordusunun “başarıları sayesinde terörislerin kontrolündeki toprakların çoğunun Suriye devletine geri döndüğünü” belirterek, Suriye ordusu ve müttefiklerinin “Suriye’nin tüm topraklarının kurtuluşuna kadar terörle mücadeleyi” sürdüreceklerini ifade etti.  

"Başarılı Bir Ülke Kimyasal Silahları Kullanmaz"

İran Savunma Bakanı Hatemi, “Batı’nın Suriye’ye saldırı tehditlerine” değinirken “mevcut senaryonın daha önce birkaç defa uygulandığını ve herhangi önemli bir başarı sağlanmadığını” vurgularken başarılı bir ülkenin “kimyasal silahları” kullanmayacağını öne sürdü.  

Pazar günü İran ile Suriye orduları arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının öneminin de altını çizen Hatemi, Hizbullah’ın Suriye’de “terörle mücadeledeki rolünün öneminin" de altını çizdi.

"Astana Garantörleri Etkin Rol Oynadı"  

SANA İngilizce tarafından yansıtılan mülakat sırasında Hatemi, Rusya, Türkiye ve İran’ın garantörleri olduğu Astana Süreci’ni “Astana çerçevesinde yapılan toplantılar yararlı, etkin ve yapıcı oldu ve garantör ülkeler, bu toplantılarda etkin bir rol oynadı” sözleriyle değerlendirdi.

Hatemi,  Suriye hükümetinin İran ve Rusya’dan terörizmle mücadelede İran ve Rusya ile “resmen” işbirliğini talep ettiğini de belirterek “Hükümetince resmi bir talebi olmadan Suriye’ye giren bazı devletlerin ise ülkenin güvenliği ve istikrarını baltalamayı amaçladığını ve hemen çekilmesi gerektiğini” savundu. 

Anahtar Kelimeler:
IranEsadSuriye Ordusu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.