Öne Çıkanlar ırak pkk fetö CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır TarımGFE Cumhur İttifakı spk Tavuk eti üretim miktarı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi İsrail melih gökçek tsk

IKBY Türk Eğitim Sistemini Örnek Alıyor

Irak Kürt Bölgesi'nde Türk eğitim sisteminin uygulanmasına yönelik bir proje hazırlanıyor. Irak medya organı Rudaw’ın haberine göre, bölgenin Yüksek Öğretim Kurulu’ndan bir heyet “eğitim ilişkilerinin gelişmesi için” Ankara’da temaslarda bulundu.

Rudaw’a konuşan Kürt Bölgesel Parlamentosu üyesi Türkmen Cephesi’den Aydın Maruf, çarşamba günü Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’yla görüştüklerini söyledi.

Aydın Maruf, “Başta ilköğretim ve lise düzeyinde eğitim sistemi hakkında bilgi edinmek için geldik. Görüşmelerin ardından Türkiye’deki sistemin Kürdistan Bölgesi’ne uygunluğunu değerlendireceğiz” dedi.

-KONTENJAN TALEBİNE OLUMLU YANIT-

Aydın Maruf, Türkiye’nin Irak’taki lisans öğrencilerine 100 kişilik kontenjan ayırdığını, kendilerinin ise Ankara’dan Kürt Bölgesine yönelik 50 kişilik kontenjan talebinde bulunduklarını ifade etti. Maruf, “Olumlu yanıt aldık” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.