Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi Gürer

İlk 8 Ayda Çin’in Dış Ticaret Hacmi Yüzde 10,1 Arttı

Çin Gümrük Genel İdaresi tarafından bugün yayınlanan verilere göre, bu yılın ilk sekiz ayında Çin’in dış ticaretinin ithalat ve ihracatının toplam değeri yıllık yüzde 10,1 artışla 27,3 trilyon RMB’ye (3,9 trilyon ABD Doları) ulaştı.

Bunların arasında ihracat değeri yıllık yüzde 14,2 artışla 15,48 trilyon RMB (2,21 trilyon ABD Doları) ve ithalat ise yıllık yüzde 5,2 artışla 11,82 trilyon RMB (1,69 trilyon ABD Doları) oldu.

İlk sekiz ayda Çin’in ASEAN, Avrupa Birliği (AB), ABD ve Kore Cumhuriyeti’ne (KC) yaptığı ithalat ve ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 14, yüzde 9,5, yüzde 10,1 ve yüzde 7,8 arttı. ASEAN, Çin’in toplam dış ticaretinin yüzde 15’ini oluşturarak Çin’in en büyük ticaret ortağı olmayı koruyor.

Aynı dönemde Çin’in Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkelere yaptığı ithalat ve ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,2 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.