Öne Çıkanlar galatasaray palandöken türk telekom azerbaycan ukrayna trabzonspor yapı kredi ingiltere anadolu efes dolar Göztepe Aytemiz Alanyaspor

IMF: Çin Ekonomisi Bu Yıl Yüzde 5.2 Oranında Büyüyebilir

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin ekonomisinin 2023 yılında yüzde 5.2 oranında büyüyeceğini tahmin ederek, bunun küresel ekonomiye aktif katkı sağlayacağını öngördü. Bu tahmin, IMF’nin Dünya Ekonomisi Perspektifi Raporu’nda yer aldı.



IMF Ekonomi Danışmanı Pierre-Olivier Gourinchas, Çin’in KOVİD-19 salgınıyla mücadele tedbirlerini iyileştirmesiyle güçlü bir toparlanma gösterdiğini belirterek, bu durumun küresel ekonomi için büyük bir fırsat olduğunu ve Çin'in küresel ekonomik büyümenin kritik bir motoru haline geldiğini ifade etti. Rapor, dünya ekonomisinin 2023 yılında yüzde 2.8 oranında büyüyeceğini öngörüyor, bu rakamın önceki tahmine göre yüzde 0.1 oranında azaldığı belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.